Geduld is een schone zaak - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Elleke - WaarBenJij.nu Geduld is een schone zaak - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Elleke - WaarBenJij.nu

Geduld is een schone zaak

Door: Elleke

Blijf op de hoogte en volg Elleke

13 Februari 2012 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Alles gaat hier een beetje op zijn 11 en 30ste.. Voor alles moet je echt veel geduld hebben. Ze lopen langzaam, ze werken langzaam en alles wat geregeld moet worden, wordt telkens uitgesteld. Zo ben ik afgelopen woensdag eindelijk geregistreerd. Heb er wel 4 uur voor moeten wachten en sommige onder ons hebben het nog steeds niet, omdat het systeem plat lag. De reguliere studenten moeten zelfs in dikke lange rijen staan om zich in te schrijven. Nadat je bent ingeschreven moet je weer in een andere rij staan voor je pasje, daarna voor internet inlog. Nou gelukkig wist iemand hoe je kan inloggen op internet zodat ik niet in de rij hoef te gaan staan.
Helaas voor het internet op ons residence werkt het nog steeds niet. Ze hebben het verplaatst naar 1 maart, om zo kosten te besparen denk ik. Gelukkig heb ik het elearning waar ik heen kan, alleen werkt de lan-verbinding met mijn laptop niet meer.
Van het weekend heb ik eigenlijk niet veel gedaan. Vrijdag avond zijn we wezen stappen en voor de rest een beetje de stad doorgelopen, aan het zwembad gelegen en uitgeslapen, heeeeerlijk!

Owjah vorige week zijn de lessen begonnen. De eerste les is meer een soort van introductieles. Ze vertellen een beetje wat er te wachten staat aankoment semester en hebben een manual gekregen.
De lessen erna waren meteen vol met theorie. Ze maken de lessen hier helemaal vol. Ze vertellen veel waar ik al enige kaas van gegeten heb, dus dat is wel fijn. Zo kan ik hen bijhouden met Engels ;).
We moeten ook met een groepje het hele semester opdrachten maken, en drie meiden waren zo aardig om ons te vragen in hun groep. Vandaag wilde ze afspreken, maar ze hadden niet gezegd waar, dus we waren er niet. Heel erg gefrustreerd waren ze en ik schaamde me diep.. Haha laat me meteen van mn slechtste kant zien.

Tja ik raak hier een beetje gewend aan al het langzame, dus het volgende berichtje zal wel weer even op zich wachten. Ik hoop dat ik iig snel internet thuis heb zodat ik lekker op mijn bedje een verhaaltje kan schrijven.

Veel zon stuur ik al richting jullie, het was vorige week 36 graden en nu nog 26 dus het moet nu 10 graden warmer zijn! Owja had ook nog een zonnesteek opgelopen tijdens de 36graden dag, maar ben weer helemaal beter!

Toedeloe!