Brrrrrrr - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Elleke - WaarBenJij.nu Brrrrrrr - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Elleke - WaarBenJij.nu

Brrrrrrr

Door: Elleke

Blijf op de hoogte en volg Elleke

02 Februari 2012 | Zuid-Afrika, Pretoria

We zijn vandaag afgedwaald naar de Noordpool. We hebben een bezoekje gebracht aan de pinguins. Echt zooo leuk waren ze! Konden er dichtbij in de buurt komen, je moest alleen oppassen dat ze kunnen bijten! Gelukkig was ik dit keer niet het slachtoffer!
We zijn met de trein naar SimonsTown gegaan voor 2,50 euro een retourtje! Ze hebben alleen vierkante wielen en het kraakt en het doet en op de terug weg kon de deur niet dicht. Maarjah veel luxe kan je niet verwachten voor die paar euro! Het was een waaierige dag vandaag, veel wind en ik had het zelfs koud!
Elke avond stormt het nogsteeds dat t doet, dus ben blij met mn adidasbroek en mn fleecevest!

Gisteren zijn we wat gekleurde huisjes wezen bekijken. Geen idee wat het precies is, maar zag er wel super leuk uit. Babieshuis is ook voorbij gekomen, super roze met witte pilaren. Mijn huisje stond er natuurlijk ook, Turquoisehome!

We zouden ons de week moeten registreren op de school, eigenlijk al vorige week, maar nog steeds is het er niet van gekomen. Ben benieuwd want a.s. maandag moeten de lessen beginnen. Zelfs geen rooster ontvangen, helemaal niets! Alleen heel veel zon! En leuke dingen op het moment. Zou zometeen wel weer wennen worden voor me, ben nu echt zo lui geworden haha. Is wel heel raar, eerst gewoon elke dag druk druk druk en nauwelijks tijd voor mezelf en nu sta ik een keertje op rustig aan heel de dag, nergens optijd hoeven wezen.. Heeerlijk

Toedeloe vanuit het Relaxe Cape Town!

• 03 Februari 2012 - 15:24

Your 2 Honey Pies :

Hoi Sweety,

Hoezo, noordpool ? daar onder zuid Afrika ?

En hoezo koud ? Vannacht was het -14 in Belgisch Limburg, in de Ardennen zelfs -16. Nu, vrijdagmiddag, sneeuwt het in NL. Midden en Noord Nederland, zoals gewoonlijk, totaal ontregeld, 800 km file op de snelwegen. De sneeuwschuiver kan er niet meer door.
    Het is vrijdag, eind van de werkweek en iedereen wil natuurlijk graag snel naar huis. Wie niet ? (jij bijvoorbeeld ?)
    Mensen stranden op de stations.
    Bij ons in het zuiden is het pas zojuist gaan sneeuwen. Dus we hebben nog wel het een en ander te verwachten.

Toch hebben we vanmiddag lekker een eind gelopen met Boy. (doen we trouwens elke dag, ondanks de koude en het weer) Sneeuw vindt hij prachtig en heerlijk om in te spelen.
    De eerste keer dit seizoen in de sneeuw was hij door het dolle heen.

Ik heb je telefoonnummer al opgeschreven. Hoop dat het niet nodig is je acuut te moeten bellen voor het een of ander.
    En voor effen kletsen kunnen we maar beter langskomen.

Morgen komen ze de ramen van de studeerkamer vervangen (na de inbraak van september). Zal wel even koud zijn, het grote raam eruit. Maar daarna kunnen we ook deze kamer verder opkanppen en afwerken.
    De woonkamer met de nieuwe schuifpui en de trap naar beneden zijn al klaar, ook de trap vanuit de serre naar beneden.

Ben benieuwd hoe het je vergaat aanstaande maandag op school. We zullen over enkele dagen je verhaal wel kunnen lezen.

Geniet nog maar lekker van je weekend: nog tripjes ? Maandag mag je aan de bak en "be sure, you have a finger in de pie". Op die manier kun je prima "overleven".
    Bye, bye, with love.
    Your 2 honey pies from a cold and white Bocholt in Belgium.

• 03 Februari 2012 - 15:33

I'm Back:

Just a minute, I forget something.
    Van de week zag in een klein boekje over Zuid Afrika/Kaapstad, met hele leuke dingen erin: allerlei wetenswaardigheden en ook dingen om te doen. Ik zou het kunnen opsturen. Weet niet of je dat leuk vind en ik heb geen postadres.
    So, if jou please .....

Andrew

• 06 Februari 2012 - 14:38

Klaas (van De Sauna):

Oohh...wat heerlijk daar. Lijkt me geweldig zo een tijd heel relaxed de dag te beginnen. Vandaag moets je beginnen met lessen? Hoe was je eerste dag? Ne denk ik minder luieren?
    Inmiddels afgelopen weekend hier een pak sneeuw gevallen... De Elfstedentocht koorts begint op te steken..de rayonhoofden zien in het zuiden van Friesland nog knelpunten...dus nog ff geen Elfstedentocht. Mocht dat beginnen dan ben ik benieuwd of je er daar iets van mee krijgt via de Media.. Hier leeft dat natuurlijk heel erg.. Maar ik denk niet dat er veel Zuid Afrikaanse schaatsers zullen zijn...hihihi. In de sauna gaat alles verder voort. Vincent is gestopt met werken. Michel een maand rust en op vakantie en Adam de kok gaat er binnnenkort ook weg. Dus wat minder mensen. Met mij alles ok. Ik hier in de achtertuin op de vijver een mini-schaatsbaan gemaakt..hehehe. En afgelopen weekend nog opgetreden..wat best goed ging. Nou tot zover ff...Greeetzzz Klaas...enne..doe je best daar en geniet!!!!! xxxx